Select Page

Nu är det dags att skratta! Att titta på tecknad film ska vara kul, och kul är precis vad du får när du tittar på alla roliga tecknade filmer vi har listat i den här artikeln – hela 10 stycken! Mycket nöje och många goda skratt utlovas.

1. South Park: Bigger, Longer and Uncut (1999)

Studier visar att svordomar är ett tecken på intelligens och ett stort ordförråd. Då måste du bli riktigt smart av att titta på South Parks långfilm från 1999. Den innehåller nämligen 399 olika svordomar. I South Park-filmen leder svordomarna till och med till väpnade konflikter nationer emellan.

2. The Simpsons Movie (2007)

I skrivande stund är The Simpsons inne på sin 33:e säsong. Längs resan har man hunnit med att göra en långfilm. I filmen får vi följa Homer Simpson när han måste rädda Springfield från en katastrof han själv har orsakat. Skrattfesten var given när Simpsons gick över till vita duken.

3. Stewie Griffin: The Untold Story (2005)

Alla känner kanske inte till att skaparna av Family Guy släppte en långfilm 2005. I den filmen har Stewie huvudrollen och handlingen går ut på att han har blivit övertygad om att han har en annan pappa än Peter. En pappa som han helt enkelt måste hitta.

4. Zootopia (2016)

Det är inte lätt att bli poliskonstapel om man är kanin. Det är trots allt ändå Judys mål när hon beger sig till storstan i Zootopia med just det ändamålet. Bakom Zootopia ligger skaparna av bland annat Disney-filmerna Frozen, Big Hero 6 och Röjar-Ralf.

5. Monsters, Inc. (2001)

En förtjusande och underhållande Pixar-produktion som berättar historien om vad det egentligen är som ligger bakom att barn ser monster i garderoben. När ett människobarn råkar följa med in i monstervärlden kan det bara sluta i komisk katastrof när monsterna Mike och Sully är inblandade.

6. Bee Movie (2007)

Ingen mindre än komikern Jerry Seinfeld gör rösten till det identitetssökande biet Barry B. Benson som måste hitta rätt yrke i livet efter att ha tagit examen på högskolan. Seinfeld ligger även bakom manuset och produktionen i den här tecknade Dreamworks Animation-filmen från 2007.

7. Futurama: Bender’s Big Score (2007)

Skaparen av både The Simpsons och Futurama, Matt Groening, har hittills hunnit göra fyra stycken Futurama-filmer. “Bender’s Big Score” från 2007 var den första. Filmen blev en avslutning på säsong fem och har även delats upp som enskilda avsnitt när Futurama släppts på DVD eller sänts på tv.

8. Shrek (2001)

Alla kan nog sympatisera med det gröna träsktrollet Shrek. När åsnan, spelad av Eddie Murphy, kommer in i bilden och vänder upp och ned på vardagen för Shrek öppnas hans värld för skratt, vänskap och kärlek. Men med det också bekymmer, förstås.

9. Despicable Me (2010)

Despicable Me, “Dumma mej” på svenska, har fått flera uppföljare. Det är härifrån vi hittar de berömda gula “minionerna”, som arbetar för det ondskefulla geniet Gru och hans planer på att sno en förminskare för att därefter förminska och stjäla ingenting mindre än månen.

10. Hotel Transylvania (2012)

Har du någonsin undrat var monsterna hämtar energi när de inte jobbar? På Hotel Transylvania (Hotell Transylvanien), tydligen. Vad som dock händer när en människa råkar sätta sin fot på hotellet i fråga är premissen för den här vansinnigt roliga tecknade filmen som fått tre stycken uppföljare.