Select Page

Om Oss

7

En blogg om anime, tecknad och animerad film

Anime

Anime är det japanska ordet för all animerad film. Utanför Japan syftar vi däremot specifikt på japansk animerad film när vi säger anime. Det är en speciell stil vars popularitet har spridit sig över hela världen.
Den japanska animens uttrycksfulla stil har en speciell plats i mitt hjärta och jag hoppas att jag genom denna hemsida kan smitta av min entusiasm och kärlek för stilen på mina läsare.

Jag kommer att tipsa om och recensera både animefilmer, animeserier och animespel. Kanske är genren helt ny för dig, eller så är du en lika inbiten fantast som mig? 

Animerad film

Animerad film har ända sedan den tiden då varenda liten rörelse ritades för hand varit populär hos både vuxna och barn. Nu  för tiden går tillverkningsprocessen mycket smidigare, men kärleken för konstformen består hos den breda publiken.
Animerad film förenar familjer varje helg. De har en central plats i fredagsmyset då familjerna samlas med godis, chips och popcorn för den klassiska filmkvällen.
Lika central plats har de animerade filmerna i mitt hjärta och då kanske speciellt klassikerna. På denna blogg vill jag tipsa om och recensera animerade filmer – både klassiska och nya favoriter.

Här i bloggen hittar du massor av intressanta inlägg om tecknat, anime och animerad film. På denna adress fanns tidigare en blogg av Steven Den Beste. Vi vill poängtera att vi inte har något samröre med Steven eller hans dödsbo. Däremot ser vi vår oberoende blogg som en liten hyllning till Steven, då han själv var ett stort fan av just anime och animerad film.

Vilka är vi?

Jag som ligger bakom den här bloggen heter Örjan Lagerfeld. Jag är bloggens huvudskribent, men tar även då och då in fristående skribenter som alla delar mitt stora intresse av tecknat, anime och animerad film.

Själv har jag vigt stora delar av mitt liv åt animerad film från alla kontinenter, där särskilt den japanska animen fångat mitt hjärta. I den här bloggen vill jag dela med mig av min kärlek till tecknad film, och jag hoppas att våra inlägg kommer vara intressant att läsa.

Förhoppningsvis kommer både redan insatta fans och nytillkomna läsare hitta många matnyttiga inlägg här på bloggen. Min grundfilosofi är att det ska kännas (nästan) lika spännande att läsa om film på denna blogg som det är att faktiskt titta på filmerna.

Jag önskar er trevlig läsning, som jag dessutom hoppas kommer leda er vidare in i en fantastisk, animerad värld på era tv-skärmar.