Select Page

World Health Organization har varnat om farorna när ett spelande övergår i missbruk. Så länge du håller en bra nivå på ditt spelande kan det dock utgöra en fantastisk dimension i ditt liv. I den här artikeln tipsar vi om 8 stycken animespel, till olika konsoler, som vi värnar om lite extra.

1. Castlevania

Castlevania debuterade i Japan redan 1986 och har på senare tid inspirerat en animeserie på tv, vilket vi skrivit om i en annan artikel. Sedan dess har det släppts 37 stycken spel i serien, varav det senaste från 2015.

2. One Piece: World Seeker

Släpptes 2019 för Playstation 4, Xbox och Microsoft Windows. Ett action- och äventyrsspel som utspelar sig på en fängelseö i Nya världen. Spelas från ett tredjepersonsperspektiv i rollen som Monkey D. Luffy.

3. Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

Ett rollspel och uppföljaren till “Ni no Kuni: Wrath of the White Witch” och släpptes för Playstation 4 och Microsoft Windows 2018. Släpptes även till Nintendo Switch tre år senare.

4. Sword Art Online: Fatal Bullet

Det här är den femte upplagan i en längre spelserie och följde upp “Hollow Realization” från 2016. Utspelar sig i den virtuella världen Gun Gale Online och har släppts till PS4, Xbox, Microsoft Windows och Nintendo Switch.

5. Tales of Vesperia: Definitive – Premium Edition

En civilisation som är beroende av gammaldags teknologi är utgångspunkten för storyn i det här spelet. Två vänner som är på två olika resor möts i ett gemensamt öde och äventyr där det mesta står på spel.

6. Yomawari: Midnight Shadows

Det här är ett skräckspel där det enda som gäller är att överleva. “Midnight Shadows” är uppföljaren till “Night Alone” och släpptes på Steam och bland annat till PS4 2017.

7. Danganronpa 1·2 Reload

I det här tv-spelet från 2013 tar vi oss tillbaka till skolans värld, nämligen det otroligt prestigefulla gymnasiet Hope’s Peak Academy. Men det blir annat än studier i fokus när eleverna fängslas av en galen björn.

8. Dragon Ball Xenoverse 2

Fanns inledningsvis enbart till Playstation 4 men är sedan några år tillbaka även tillgängligt för Xbox One och Nintendo Switch. I december 2020 uppgav utgivaren Bandai Namco att spelet hade sålt i över sju miljoner exemplar världen över.