Select Page

Priset för en hemmabio är 5 000–100 000 SEK. I dag kan priset på ett hemmabiosystem anpassas till din budget beroende på om du vill ha en stor professionell anläggning eller en enklare hemmabio. De flesta hemmabiosystem av i dag håller hög klass oavsett prisnivå.

Det här är så klart goda nyheter för dig som är filmälskare. Du behöver inte känna dig låst vid att titta på dina gamla animerade favoriter på en liten laptop-skärm, bara för att du inte upplever dig ha råd med ett hemmabiosystem. En hemmabio till rätt pris kan vara det som tar ditt filmintresse till helt nya höjder.

Detta påverkar priset på ett hemmabiosystem

  • Tillverkare – du betalar en hel del för märket.
  • Kvalitet – en riktigt bra hemmabio kommer alltid vara dyrare.
  • Frakt och leverans – både till din återförsäljare och till ditt hem.
  • Valutakurser – priser kan skifta beroende vad en SEK är värd vid köpet.
  • Modell – en äldre modell av hemmabio är oftast billigare än en nyare.

Så kan du själv påverka priset på din hemmabio

Oavsett budget vill du sannolikt hålla nere priset på ditt hemmabiosystem. Det finns flera sätt du kan påverka priset på din hemmabio, både angående vad själva systemet kostar och hur du väljer att finansiera det. Här går vi igenom det du kan göra för att få en billig hemmabio.

Handla begagnat

Att köpa en begagnad hemmabio är oftast en billigare lösning än att köpa det senaste hemmabiosystemet nytt. Även om många tekniknördar helst väljer ett sprillans nytt hemmabiosystem, är det inte säkert att det är det som krävs för att du ska kunna njuta av ditt intresse för anime och tecknad film på bästa sätt.

Välj ett budgetmärke

Att handla hemmabiosystem som tillverkats av en mindre välkänd producent är ett sätt att pressa priset på sin hemmabio. I dag behöver det inte stå BangOlufsen på en TV eller hemmabio för att både bild och ljud ska hålla hög klass.

Handla på rea

De flesta teknikvaruhus erbjuder regelbundna rea-priser på hemmabiosystem. Du som vill hålla nere kostnaden gör klokt i att handla när din tilltänkta hemmabio finns på rea. Detta kan vara det som påverkar priset allra mest. Du bör dock se till att det verkligen är ett rea-pris.

Finansiera din hemmabio till lågt eller inget extra pris

Hur du väljer att finansiera din hemmabio kan påverka hur högt pris du får betala i slutändan. Det kan till exempel handla om en fakturaavgift eller räntepåslag på ett lån. Genom att jämföra olika långivare för privatlån kan du väsentligt hålla nere kostnaden för ditt hemmabiosystem.

I dag undviker många att betala kontant, även när de har pengar på banken. Ofta handlar det om att köparen vill få hem produkten innan de betalar. Olika betalningsmetoder medför dock olika kostnader.

Så finansierar du priset på ditt hemmabiosystem

  • Privatlån från långivare
  • Lån från släkt och vänner
  • Faktura-betalning
  • Sparkapital
  • Avbetalning

Även om du idag kan hitta en hemmabio till ett billigt pris, är det inte säkert att du har medel på kontot för att handla kontant. Kanske har du lagt dina sista slantar på en signerad DVD-utgåva av en japansk anime-klassiker eller en Disney-film från 90-talet? Då kan det vara på sin plats med en finansieringslösning. Det finns för- och nackdelar med alla betalningssätt.

Oavsett vilken metod du väljer för att finansiera din hemmabio, är det värt att jämföra de olika alternativen. Både vad gäller metoderna sinsemellan, och mellan aktörer som erbjuder till exempel privatlån. Du kan spara många slantar på att få så låg ränta på ett privatlån som möjligt.

Inspiration för din hemmabio – filmer som fått pris

Detta vore ju ingen anime-blogg om det inte bjöds på lite inspiration kring vad du skulle kunna titta på. När du nu letar efter ett bra sätt att få en utmärkt hemmabio till billigt pris, kan det vara på sin plats att påminna om en av de prisbelönta animefilmer du kommer kunna njuta av på ditt nya system: