Select Page

Äntligen har regeringen släppt på coronarestriktionerna, vilket innebär att vi efter ett och ett halvt års lång väntan kan bege oss tillbaka till biosalongerna igen. Eller bara krypa upp i soffan under en filt. Här får du 10 tips på nya tecknade filmer 2021 att sätta tänderna i.

1. Baby-bossen 2

Tim och Ted är tillbaka i Baby-bossen 2. Dock inte längre som bossiga bebisar. I uppföljaren från 2017 har nu huvudkaraktärerna blivit vuxna. Den här gången är det Tina, rösten gjord av Amy Sedaris i den amerikanska versionen, som är ny baby-boss och som ska avslöja onda planer.

2. Space Jam: A New Legay

Den tidlösa klassikern från 1996 är nu tillbaka med en ny animerad film 2021. I Space Jam 2, eller A New Legacy som den egentligen heter, drömmer LeBron James son Dom om att utveckla spel snarare än spela basket. Det blir ett rafflande kidnappningsdrama med Snurre Sprätt och hans vänner.

3. Raya och den sista draken

Disney upphör aldrig att förbluffa, ur positiv bemärkelse. Raya och den sista draken är ännu ett mästerverk från den amerikanska giganten. Även om Disney producerar många live action-filmer numera är det skönt att vet att de fortfarande släpper nya tecknade filmer 2021. Av hög kvalité.

4. Tom och Jerry

Tom och Jerry är en annan gammal klassiker som väcks till liv i en ny animerad film 2021. Likt Space Jam är Tom och Jerry en kombinerad variant av live action och animation. Alla uppskattar inte den kombinationen, med med klassiker som Tom och Jerry faller det ganska väl ut.

5. Familjen Addams 2

Det är onekligen många uppföljare bland nya animerade filmer 2021. I Familjen Addams 2 återkommer majoriteten av Addams-familjens originalröster, vilket såklart är otroligt roligt. Det här är underhållning både för nostalgikerna och för den nya publiken.

6. Pokémon – Filmen: Djungelns hemligheter

Ja, det kommer ännu en Pokémon-film 2021. Det som började med “Mewtwo slår tillbaka” 1998 har nu uppgått till 23 filmer. Den senaste i ordningen når de europeiska och amerikanska streamingplattformarna hösten 2021. “Djungelns hemligheter” utspelar sig med den åttonde generationen av Pokémon.

7. Encanto

Encancto blir Disneys sista planerade filmsläpp 2021 och är i nuläget planerad att ha premiär i Sverige 24 november. Vi får följa familjen Madrigals i Colombia som lever i en stad vars magi tycks välsigna alla – utom Mirabel, ett av barnen i familjen.

8. Luca

Det är inget riktigt filmår om det inte släpps en ny animerad film från Pixar. Dotterbolaget till Disney gör ingen besviken med Luca, en vacker historia från Italien om att följa sina drömmar och förverkliga sig själv. Luca streamas på Disney+ och bör inte missas 2021.

9. PAW Patrol: The Movie

PAW Patrol-hundarna är den senaste i raden av exempel som går från tv-serie till vita duken. I långfilmen om PAW Patrol tar sig patrullen an de hårdföra rivalerna som kommit till makten i grannstaden Äventyrsstaden. Filmen sänds på bio i Sverige hösten 2021.

10. Pinocchio

Disney håller visserligen på att spela in ny live action-version av klassikern Pinocchio, men redan 2021 släpps en ny animerad film som förvaltar den gamla sagan. Det här är en stop motion-musikal regisserad av Guillermo del Toro. Filmen släpps på Netflix i slutet av 2021.