Select Page

Humorns läkande effekt är idag vetenskapligt dokumenterad. Varför då inte luta sig tillbaka i soffan och koppla av med några riktiga skrattfester till filmer? I den här artikeln listar vi 10 stycken tecknade och animerade filmer som släpptes under 2018.

1. Röjar-Ralf kraschar internet

Röjar-Ralf var tillbaka i en ny animerad film 2018. Uppföljaren nådde kanske inte riktigt de höga höjder som den första filmen gjorde, men det innebär inte att “Röjar-Ralf kraschar internet” är en film du kan kosta på dig att missa. Underhållning är garanterad.

2. Superhjältarna 2

Det var verkligen uppföljarnas år när det släpptes nya animerade filmer 2018. Bland annat var Pixars “Superhjältarna” tillbaka från succén 2004 med en ny film. “Superhjältarna 2” blev nominerad till en Oscar för bästa animerade film, men föll på målsnöret mot “Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

3. Mary Poppins kommer tillbaka

Mary Poppins filmatiserades för vita duken första gången 1964, och 54 år senare var hon återigen tillbaka. “Mary Poppins kommer tillbaka” med Emily Blunt i huvudrollen är precis som 1964 en spelfilm med animerade inslag.

4. Smallfoot

Den här historien utgår från snömännen, “yetis”, uppe i Himalaya. Yetin Migo, med röst av Channing Tatum, kommer av en olyckshändelse i kontakt med en människa utanför sin egen by. Eller “smallfoot” som yetis kallar de märkliga människorna för.

5. Grottmannen Dug

Det är skaparna av klassikern “Wallace och Gromit” som ligger bakom den brittiska animerade filmen “Grottmannen Dug”. Nick Park står för regin och filmen som hade premiär på Sundance Film Festival finns i skrivande stund att streama på Netflix.

6. Pokémon – Filmen: Jag väljer dig!

Det går knappt ett år utan att Pokémon släpper en ny film, och 2018 var inget undantag. Den här filmen var den tjugonde i ordningen och släpptes egentligen i Japan redan 2017, men kom inte till biograferna i Sverige förrän i januari 2018.

7. Bamse och dunderklockan

Bamse har verkligen återuppstått för en ny publik i modern tid. Den klassiska seriefiguren från 1966 lär sig i den här filmen en nyttig läxa i sitt sökande efter dunderklockorna. Nämligen den om att man kommer ganska långt bara genom att vara sig själv.

8. Hotel Transylvania 3

Hotel Transylvania hade redan haft två föregångare när en ny och tredje animerad film i serien släpptes 2018. Och har man sett de två första, då ska man förstås inte missa den tredje. Det planeras till och med för en fjärde film av Hotel Transylvania av Sony Pictures Animation.

9. Asterix: Den magiska drycken

Här är en annan gammal trotjänare bland seriefigurer och tecknad film som gjorde comeback 2018. I “Asterix: Den magiska drycken” får vi följa Asterix och Obelix tillsammans med druiden Miraculix på ett äventyr där hela byns säkerhet står på spel.

10. Lego DC Comics Super Heroes: Aquaman – Rage of Atlantis

Vi fick se superhjälten Aquaman som legogubbe i den här Warner Bros-producerade filmen. Precis som de tidigare legofilmerna är den skapad genom datoranimationer och baserad både på DC Comics serier samt Legos varumärke.